NanoVit oA / Nanoemulzija vučjeg trna

Ovo ulje ima jedinstveni sastav masnih kiselina; sadržava više od 50% polinezasićenih masnih kiselina, posebice omega-7, koja se rijetko nalazi u biljnom svijetu.

13,01  (98,02 kn) 815,96  (6.147,85 kn)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Šifra:32453W kategorije,

Palmitoleinska kiselina

Ulje vučjeg trna sadrži visoku koncentraciju palmitoleinske kiseline, odnosno omege-7. Ovo je vrlo rijetka masna kiselina; komponenta sebuma kože, koja potiče formiranje staničnog tkiva i potiče zacjeljivanje rana. Kao važan čimbenik lipidne barijere kože, palmitoleinska kiselina pokazuje i antimikrobno djelovanje i ima zaglađujući i smirujući učinak na kožu.

Linolna i linoleinska kiselina

Ključne polinezasićene masne kiseline, koja stanice kože ne sintetiziraju i moraju se osigurati kao hranjiva tvar. One su preteča niza drugih masnih kiselina, a jedna od najvažnijih je arahidonska kiseline, koja je opet preteča ostalih važnih metaboličkih čimbenika. Uz to su linolna i linoleinska kiselina strukturne komponente u svakoj staničnoj membrani i pomažu obnavljanju kože, te podupiru njene funkcije.

Vitamin E

Prirodno prisutan u koži, gdje je jedan od najvažnijih antioksidansa. Lipofilna molekula nalazi se u lipidnoj membrani, unutar dvosloja i sprječava širenje faza peroksidacije lipida. Štoviše, vit.E djeluje protuupalno i pojačava aktivnost enzima prisutnih u koži.

Β-karoten

Najzastupljeniji pigment u ulju pulpe vučjeg trna. Između ostalog odgovoran je za intenzivno narančastu boju bobica. U koži se β-karoten pretvara u retinil ester i tako prelazi u preteču vitamina A. β-karoten je snažan antioksidans i lako prodire u epidermis iz topikalne formulacije. Tamo djeluje protiv slobodnih radikala čije nastajanje potiče djelovanje UV zraka. Posebice UV-A zrake brzo uništavaju β-karoten u stanicama, stoga se on mora nadoknaditi nakon izlaganju sunčevim zrakama. Znanstvenici su nedavno otkrili da je prirodni β-karoten u kombinaciji s vitaminom E puno snažniji od sintetskog β-karotena.

TežinaN/A
Zapremina

10 ml, 100 g, 1000 g, 200 g, 50 g, 500 g