Acticire® MB / Prirodno aktivno sredstvo za reguliranje teksture

Acticire® MB je regulator teksture proizvoda baziran na kompleksu funkcionalnih voskova koji stvaraju mekani, glatki sloj koji štiti kožu od dehidracije i osigurava ugodan osjećaj tijekom cijelog dana. Prirodni voskovi imaju zanimljiva kozmetička svojstva: stvaraju barijeru protiv gubitka vlage, dolaze iz obnovljivih izbora i imaju izvrstan sigurnosni profil. Primjerice vosak jojobe stvara meke i lako mazive teksture, vosak mimoze ima svojstva stvaranja filma, a vosak suncokreta ima odličnu termostabilnost.
Biljni voskovi štite kožu, ali su sami po sebi zahtjevni u formulacijama emulzija i ostavljaju grub osjećaj na koži. Acticire® MB u formulacijama proizvodi manje i zaobljenije kristale koji stvaraju vrlo gladak sloj na koži koji daje osjećaj mekoće na dodir. Radi se o patentiranoj tehnologiji transesterifikacije krutih i tekućih voskova s poliglicerolom. Ova je sirovina savršeno stabilna u emulzijama te predstavlja nove senzorijalne prednosti.

43,41 kn (5,76 €) 6.655,63 kn (883,35 €)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Šifra35121W Kategorije,

Acticire® MB je regulator teksture proizvoda baziran na kompleksu funkcionalnih voskova koji stvaraju mekani, glatki sloj koji štiti kožu od dehidracije i osigurava ugodan osjećaj tijekom cijelog dana. Prirodni voskovi imaju zanimljiva kozmetička svojstva: stvaraju barijeru protiv gubitka vlage, dolaze iz obnovljivih izbora i imaju izvrstan sigurnosni profil. Primjerice vosak jojobe stvara meke i lako mazive teksture, vosak mimoze ima svojstva stvaranja filma, a vosak suncokreta ima odličnu termostabilnost.
Biljni voskovi štite kožu, ali su sami po sebi zahtjevni u formulacijama emulzija i ostavljaju grub osjećaj na koži. Acticire® MB u formulacijama proizvodi manje i zaobljenije kristale koji stvaraju vrlo gladak sloj na koži koji daje osjećaj mekoće na dodir. Radi se o patentiranoj tehnologiji transesterifikacije krutih i tekućih voskova s poliglicerolom. Ova je sirovina savršeno stabilna u emulzijama te predstavlja nove senzorijalne prednosti.

Prirodno aktivna komponenta djeluje kao ovlaživač kože u jednostavnim U/V emulzijama, što je dokazano pomoću nekoliko mjernih tehnika. Nadalje, korneometrijskim mjerenjem razine vode je ustanovljeno da Acticire® MB pruža zaštitu od transepidermalnog gubitka vode te vrlo visoku efikasnost na području ovlaživanja kože, a vidljiv je i mikrooporavak kože kao rezultat povećanja vlage. Acticire® MB pomaže otkloniti česti problem s kojim se susreću formulacije koje sadrže veliki udio biljnih ulja, a to je suh osjećaj nakon što se pripravak upio u kožu. Kod upotrebe ove sirovine taj se problem ne pojavljuje jer se stvara vrlo tanak, ugodan zaštitni sloj na koži koji pruža dugotrajan osjećaj ugode.

Acticire® MB može apsorbirati vrlo veliku količinu vode, čak 6x svoje težine, što stvara strukturu nalik soufflé-u, elastičnu i vrlo meku, a kreme s 2 % Acticire-a ne ostavljaju ljepljiv osjećaj na koži.
Ova je sirovina po mnogočemu jedinstvena u kozmetici. Može se koristiti u svim vrstama emulzija i bezvodnih sustava (ne stvara prozirne pripravke).

Acticire® MB ima važnu ulogu u unaprijeđenju kompatibilnosti s različitim vrstama ulja, osobito u V/U emulzijama. Kompatibilan s prirodnim emulgatorima (PEG-free), uključujući šećerne estere, estere poliglicerola i anionske emulgatore. Također pomaže smanjiti ljepljivost i mastan osjećaj koji uzorkuju neke lipofilne sastavnice.

Acticire® MB je osobito zanimljiv zbog svog svojstva raspršivanja vodene faze u bezvodnim formulacijama zbog prisutnosti amfifilnih molekula na bazi polyglycerly-3 estera. Dozvoljava uvođenje hidrofilnih komponenti poput aktivnih sastojaka u raznim teksturama (primjerice ruževi za usne ili balzami za masažu) što povećava efikasnost.
Koncentracija od 5 % u formulaciji balzama dozvoljava do 15 % vodene faze i stvara inovativnu strukturu, sličnu maslacu, ali s novim, drukčijim doživljajem na koži. Za razliku od lanolina dobiva se struktura vrlo stabilna na višim temperaturama.

Acticire® MB u formulaciji ruža za usne može biti u koncentraciji do 5 %, te tada može homogeno disperzirati 2 % vodene faze, što pruža ujednačenu boju bez vidljivih kapljica boje, te poboljšava stabilnost, teksturu i nanošenje.
Ova je sirovina idealna i u pripravcima za sunčanje. Uklanja neželjenu masnoću i olakšava nanošenje te je UV kamerom dokazano da se pripravci koji ju sadrže dugotrajno zadržavaju na koži.

Inci: Jojoba Esters (and) Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Wax (and) Acacia Decurrens Flower Wax (and) Polyglycerin-3
Preporučena koncentracija: 1 – 5 %
Opis: pastozna masa, COSMOS
Način korištenja: dodaje se u uljnu fazu i rastapa na 70°C

Primjena:

  • Emulzije: U/V i V/U kao sastojak za poboljšanje teksture
  • Omogućava dugotrajno ovlaživanje kože i vrlo ugodno nanošenje
  • Unapređuje osjetilni doživljaj pripravka na koži
  • Poboljšava stabilnost formulacija
  • Omogućava izradu inovativnih tekstura
  • Prikladan za pripravke: emulzije U/V i V/U, balzame za usne i masažu, prirodne proizvode za ovlaživanje kože, proizvodi za sunčanje s visokim
  • UV filterima, dekorativna kozmetika (tekuće)
TežinaN/A