Mala’Kite

109,74 kn1.499,44 kn

Simbol kreativnosti i promjene, malahit je poznat kao sveti kamen drevnog Egipta, koristi se tisućama godina kao bojilo i u njezi kože. Mala’Kîte rezultat je posebnog postupka koji kombinira tehnologiju usitnjavanja i ekstrakcije prirodnog bakra iz kamena i čini ga bioraspoloživim za kožu.

SKU:41011W Kategorije ,
Obriši

Minerali kao terapija kože

U prirodi su minerali svugdje: u tlu, vodi, stijenama, ali i ljudima. U ljudskom organizmu oligoelementi igraju temeljnu ulogu u mnogim biološkim mehanizmima. Kako tijelo samo ne sintetizira oligoelemente, vanjski unos je iznimno važan za zaštitu i održavanje ravnoteže organizma. Oligoterapija je primjer terapijskog pristupa koji se sastoji od unošenja malih doza mineralnih tvari kako bi se pojačao metabolizam u tijelu. U koži su elementi u tragovima neophodni za ravnotežu: oni osiguravaju antioksidativno djelovanje, fotozaštitu i prevenciju stvaranja slobodnih radikala.

Kompleks bakra (bakar karbonat) dobiven iz prekrasnog malahitnog kamena, moćni je čistač slobodnih radikala, pojačava staničnu obranu, nudeći zaštitu i detoksikaciju. Prirodna boja, donosi spektakularnu, stabilnu plavu boju lagune u formulacije. Djeluje na zacjeljivanje tkiva, a posebno se preporučuje ljudima koji su izloženi raznim radijacijama poput kompjutorskih monitora, zbog stvaranja velikih količina slobodnih radikala i oksidativnog stresa, koji dovodi do peroksidacije lipida, odnosno denaturacije aminokiselina.

INCI: Aqua, Malachite Extract
Preporučena koncentracija: 1-5 %

Dodatne informacije

Težina N/A
Zapremina

100 g, 1000 g, 200 g, 50 g, 500 g