Niste odabrali poklon pakete za Božić?

Mi smo to odradili za Vas.

Provjerite ponudu

Kada Vam netko spomene riječ maslac u kozmetičkoj primjeni, odmah prvo što Vam padne na pamet je kakao maslac. Ja se sjećam još dok sam bila mala da su mama i teta kupovale u ljekarni čisti kakao maslac i njime bi se mazale na plaži, kako bi dobile preplanuli ten. E sada da li su bile pečene ili zaista preplanule, ne mogu se sjetiti, a tada mi to i nije bilo toliko važno. Uz kakao maslac me veže i moj prvi radni dan u tadašnjem Kemigu prije 19 godina, jer je to bila prva sirovina s kojom sa se susrela u bulk (velikom) pakiranju u kutiji od 20 kg. Pala sam u nesvijest kada sam to vidjela, a na kraju dana poželjela da nikada nisam došla tu raditi. Bilo je potrebno enormno puno snage kako bi se taj blok razbio i kako bi ga pripremila za razvagu u manje zapremine. Uglavnom, družim se s kakao maslacem evo već dugački niz godina.

I dalje ga jako volim u proizvodima za njegu tijela, osobito ljeti i kod izrade različitih oblika za njegu kože, nakon što ipak odradim onih prvih par dana na moru i suncu s visoko deklariranim SPF proizvodom. Ako ga koristite čistog omekšat će na tjelesnoj temperaturi, a losionima, sapunima i kremama dodaje bogatu, kremastu i gustu konzistenciju. Posebno me kod njega uvijek oduševi ugodni mirisa na kakao (čokoladu). Hidratacijske sposobnosti kakao maslaca često se preporučuju za prevenciju strija u trudnica, liječenje ispucale kože i usana te kao svakodnevno hidratantno sredstvo za sprječavanje suhoće kože, osobito one koja svrbi. Kakao maslac pomaže ublažiti suhoću kože i poboljšava elastičnost kože, dok istodobno daje taj divni prirodni miris kakaa, poželjan u mnogim današnjim prirodnim formulacijama.

Nakon kakao maslaca, obožavam shea maslac. Ne znam mogu li se odlučiti koji više. Obični žuti ili nedavno otkriveni i napokon dostupan nilotica.

Što je Shea Nilotica maslac?

Za razliku od uobičajenog zapadnoafričkog shea maslaca, koji je često tvrd i voštan, ovaj sirovi, nerafinirani shea nilotica maslac iz sjeverne Ugande je kremastiji i mekši, te ima više korisnih svojstava od bilo koje druge sorte shea maslaca. Zbog ovih svojstava smatra se luksuznijim u odnosu na zapadnoafrički shea. Lijepo se topi i razmazuje na koži što ga čini prekrasnim višenamjenskim proizvodom za cijelu obitelj, uključujući i malu djecu.

Shea Nilotica ima veći udio oleina od zapadnoafričkog shea maslaca, što ga čini manje voštanim, pa više odgovara nanošenju na lice u odnosu na zapadnoafrički shea.

Shea nilotica maslac bogat je esencijalnim masnim kiselinama (posebno Omega -9) i vitaminima A, E, F i K. Sadrži visok udio protuupalnih komponenti i posebno se preporučuje za suhu i atopičnu kožu.

Što je posebno u Shea Nilotica maslacu?

  • 100% čisti i prirodni, nerafinirani, hladno prešani
  • Ima ugodno blagu, slatku i pomalo orašastu aromu
  • Mekane i kremaste teksture
  • Pomaže poljoprivrednicima iz sjeverne Ugande

Prednosti njege kože shea nilotica maslacem

  • Visok sadržaj esencijalnih masnih kiselina (posebno omega-9)
  • Visok sadržaj vitamina A, E, F i K
  • Snažna hidratacija, brzo upijanje
  • Lako se razmazuje na koži
  • Velika ljekovita svojstva (ekcemi, kožne alergije, ožiljci, opekline od sunca, rozacea i različiti oblici dermatitisa)
  • Protuupalna svojstva
  • Sprječava znakove preranog starenja
  • Visok udio cimetne kiseline, koja je također poznata kao neutralizator sunčevih zraka
  • Potpuno bez kemikalija

A kada sam otkrila i sve više počela koristiti ulje kokosa hladno tiješteno? Upravo prošle godine kada sam prvi puta smilje macerirala u ulju kokosa. Ako to još niste probali toplo Vam savjetujem.

Kokosovo ulje na koži djeluje kao omekšivač, izvrstan emolijent. Upravo ta svojstva ulja dovode do njegove upotrebe u proizvodima za njegu kože i kose, gdje je njegova lagana tekstura idealna za suhu kožu, sklonu pojavi svrbeža i osjetljivu kožu. Kokosovo ulje može se koristiti i za proizvode za sunčanje jer je poznato da pomaže u filtriranju sunčevih zraka. Također se može koristiti kao osnova za masažu i ulja za tijelo, gdje je prednost kruto stanje na sobnoj temperaturi i topljenje na tjelesnoj temperaturi.

Kozmetička industrija stoga koristi kokosovo ulje u emulzijama, balzamima za njegu usana i maskama za oštećenu i nadraženu kožu. Moguća je upotreba i u krema za njegu kože oštećene opeklinama. Uz njegu kože, idealan je sastojak šampona, regeneratora ili tretmana kose, posebice jer djeluje na dosadnu, lomljivu kosu.

Uživajte u korištenju potpuno prirodnih i za našu kožu vrlo korisnih lipida. I ne zaboravite tajna zdrave kože je zaključavanje vode u njoj.

Vaša Mirela

Zatvorite
Prijava
Zatvorite
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.