Phytosqualan je prirodan skvalan, dobiven iz masline – obnovljivog biljnog izvora I prepoznatog kao jedno od glavnih sastojaka kozmetičkih formula.

Molekula skvalana je jedna od glavnih komponenata ljudskog sebuma I nalazi se u nekim biljnim izvorima. Hidrogenacija ga čini vrlo stabilnom molekulom.

Svojstva:

  1. Obnavlja lipidnu barijeru kože
    – Sprječava transepidermalni gubitak vode (TEWL) i koži vraća gipkost
    – Izrazito vlaži kožu
  2. Snažan nosač, obzirom na visoku kompatibilnost sa sastavom kože
    – Odličan nosač aktivnih komponenata
    – Olakšava disperziju pigmenata
  3. Razvija extra lagane teksture
    – Daje koži glatkoću
    – Ne ostavlja masni osjećaj na koži
    – Brzo se upija
    – Lako se nanosi i razmazuje

Korištenje:

  • Skin care (regenerira, njeguje, obnavlja)
  • Body care (hidratizira, regenerira)
  • Sun care (nosač aktivnih komponenata, štiti, obnavlja)
  • Hair care (obnavlja)
  • Make-up (disperzija pigmenata)

COSMOS prihvatljiv

INCI: Squalane

Preporučena doza: 3-10 %

5

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *